Setmana medieval de la llegenda de Sant Jordi de Montblanc

Setmana medieval de la llegenda de Sant Jordi de Montblanc

Reviu l’edat mitjana amb tota la família amb una de les festes històriques més destacades de Catalunya

Els seus orígens daten del 1987 quan montblanquins entusiastes van recuperar la tradició escrita per Joan Amades al Costumari Català segons la qual Sant Jordi matà el drac a la vila de Montblanc. Inicialment fou un complement de les Festes i Fires de Sant Maties però, degut a la gran acceptació, es decidí crear l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi (1988) amb l'objectiu de promoure la realització d'actes culturals i lúdics centrats a l'entorn de l'edat mitjana i de la llegenda de Sant Jordi.

Durant dues setmanes els carrers i places de la vila llueixen els colors de les quatre cases més nobles i les torres i muralles s'engalanen amb antigues banderes senyorials. Els principals actes són: el Dracum Nocte (l'arribada de les forces del mal), el mercat medieval, el macroespectacle de la representació de la llegenda de Sant Jordi, el sopar medieval, el torneig medieval i el concurs de joglars.
 
Al llarg dels dos caps de setmana es poden veure els torns de guàrdia dels soldats i les banderes pels portals i carrers de la vila i el campament militar situat al fossar de la muralla de Sant Jordi.

Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

*Montblanc forma part de l'Associació Europea de les Rutes de Sant Jordi i de la Federación Española de Fiestas y Recreaciones Históricas.

Calendari: entorn al 23 d'abril

 

Web: 
www.setmanamedieval.org
medieval.JPG