GR-3 Tercer Tram: Tàrrega - Verdú - Guimerà

GR-3 Tercer Tram: Tàrrega - Verdú - Guimerà

El sender de Gran Recorregut (GR3) a la comarca de l’Urgell té una llargada de nord a sud de 60 Km, i dóna a conèixer una àmplia visió del seu bell entorn físic i monumenal. El dividirem en quatre trams, el tercer dels quals es relaciona amb el PR C 25 de la ruta l’Ondara, Verdú i el Corb

TÀRREGA-VERDÚ-GUIMERÀ
GR 3- TERCER TRAM

Distància: 12,100 Km
Temps: 3 h 10 min a peu
Desnivell: -+ 240 m

Part d’aquest recorregut del GR3 permet la combinació amb el tram que es fa pel PR de la ruta L’ONDARA, VERDÚ I EL CORB (Guimerà-Verdú-El Talladell-Tàrrega), descrita anteriorment. És una ruta en forma de 8, que permet fer-la tota sencera o bé dividir-la en dues rutes més curtes.

Km 0 Plaça Major de Tàrrega. Des de la gòtica creu de terme enfilem el carrer Major, travessem la plaça de Sant Antoni i baixem pel carrer de Sant Agustí.

0,300 Riu d’Ondara (anomenat el Reguer). Es creua per la passarel·la i anem a la dreta,c. Joan Tous, i després a l’esquerra enfilem l’ample carrer de Salvador Espriu.

0,800 Carretera C-14 que ve de Tarragona. La creuem i a 150 m trobem el camí de Verdú, que seguirem a la nostra dreta. Pal indicador.

1,220 Deixem una bifurcació a la dreta i seguim recte entre camps de conreu i petits murs de pedra.

1,650 Petit canal de reg anomenat el Canalet que rep aigua del canal d’Urgell.

2,025 Cruïlla. El camí continua recte sempre en direcció sud per entre ametllers, oliveres i vinyes, que amb més o menys intensitat ens acompanyaran fins a Guimerà.

3,100 Bifurcació. Al davant es veu la vila de Verdú. Seguim la mateixa direcció.

3,800 Després d’una forta baixada, anem a l’esquerra. Pal indicador.

4,025 Riera del Cercavins. Un cop passats dos pontets, a la nostra esquerra es troba la Font de Santa Magdalena, un lloc de descans i d’esbarjo. Continuem cap a les primeres cases de Verdú.

4,500 Després d’una petita, però forta pujada, trobem la carretera LV-2101 que va a Montornès de Segarra. La seguim a la nostra esquerra i a uns 150 m (pal indicador) la deixem per pujar cap al carrer de Maldonell i després a l’esquerra sortirem del poble pel carrer de Bonaire.

5,100 Bifurcació prop del dipòsit d’aigua. Seguim recte ara en direcció sud-est.

5,525 Bifurcació. Àmplia vista de la plana d’Urgell i més a prop l’enlairada ermita de la Bovera. Seguim a l’esquerra, pal indicador.

6,200 Després d’una baixada girem a la dreta a la vora d’una vinya.

7,370 Petita bifurcació per la dreta. Continuem recte. La panoràmica sobre les terres de la Segarra ens acompanyarà un llarg tram.

9,200 Seguit de bifurcacions. El GR-3 segueix primer a la dreta i després tot recte vorejat de murs de pedra.

11,200 Bifurcació. Seguim recte. Al fons a l’esquerra veiem el poble de l’Ametlla de Segarra.

11,675 Bifurcació i tot seguit cruïlla amb la pista de Granyena. Hi ha una creu de terme. Continuem amb forta baixada en direcció a Guimerà. Pal indicador.

12,100 Església de Guimerà i Torre. Som a la part més alta del poble, entrem pel portal de la plaça de l’Església. Es pot baixar per molts carrers i carrerons escalonats fins arribar al riu Corb. Un itinerari possible és: c. de l’Església, a l’esquerra pel c. del Nord, c. Mossèn Camí, c. de la Cendra, c. de la Goleta,c. Major, pl. Major, c. de la Font. 

GR®-3 Tercer tram

Fins aquí tenim l’opció de retornar a Tàrrega pel PR de la ruta L’ONDARA, VERDÚ I EL CORB, o bé seguir el GR -3 direcció Vallbona de les Monges.

Web: 
turisme.urgell.cat
Fitxers adjunts: 
tram_3.png