Santes Creus - Poblet - Vallbona de les Monges

 

MONESTIR DE SANTES CREUS

Monestir de Santes Creus

El Reial Monestir de Santes Creus està situat a la riba del riu Gaià. El que va ser centre d'una de les senyories monàsatiques més extenses i influents de la Corona d'Aragó. Amb una arquitectura sòlida, greu i austera, l'abadia reflecteix el model canònic dels monestirs del Cister (juntament amb Vallbona de les Monges i Poblet). Visitar Santes Creus és reviure un temps en què la puresa i l'allunyament del món es concretaven en un punt ben ancorat a la terra. 

Fundat el 1160, el moment àlgid de Santes Creus va ser entre els segles XIII i XIV, per la seva estreta relació amb la noblesa i el llinatge reial. Els reis Pere el Gran i Jaume II el Just i la seva muller Blanca d'Anjou van ser mecenes del monestir i van escollir ser enterrats aquí, en dos mausoleus gòtics al costat de l'altar major. L'estudi i restauració dels panteons reials, el 2010, van permetre descobrir les restes de Pere el Gran i Blanca d'Anjou, els únics reis de la Corona d'Aragó les restes dels quals han pervingut intactes.

La planta del monestir organitza els espais en funció de les necessitats de la comunitat. L'església, oberta al culte el 1225, és un exemple de la transició del romànic al gòtic. Tot i oferir sensació de lleugeresa i grandiositat, és un temple sòlid i auster. Contrasta amb l'esplendor del claustre, del segle XIV, el primer d'estil gòtic de la Corona d'Aragó. 

 
Adreça: Plaça Jaume el Just, s/n
Telèfon: 
977 638 329
Codi postal: 
43815 - Aiguamúrcia - Aiguamúrcia
Preu: 
Entrada general: 6,00€; entrada reduïda: 4,00€. Tenen dret a la tarifa reduïda:
- Persones de +65 anys
- Pensionistes
- Titulars del Carnet Jove
- Estudiants amb carnet internacional
- Titulars del carnet de família nombrosa o monoparental.
- Grups no turístics de 10 persones o més.  

HORARIS:

 

De dimarts a diumenge, inclosos els festius. Període de l'1 d'octubre al 31 de maig: 10-17.00h (última projecció de l'audiovisual és a les 16.30h). Període de l'1 de juny al 30 de setembre: 10-18.30h (última projecció de l'audiovisual és a les 18h).

Dies de portes obertes al Monestir de Santes Creus són els últims dimarts des del mes d'octubre a juny (ambdos inclosos).

Informació sobre visites guiades aquí Cal fer reserva prèvia

Reserves:

Tel. 977 63 83 29
E-mail: santescreus.cultura@gencat.cat

reservesmonuments.acdpc@gencat.cat

https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/monuments/reial-monestir-de-santes-creus

 


REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE POBLET

Poblet

«Un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret»

 

 

MONESTIR DE POBLET


Venda d'entrades a la Botiga del monestir  La venda d'entrades finalitza a les 12.00h i a les 17.30h (mitja hora abans del tancament del monestir) .


L'11 de juliol  el Monestir de Poblet estarà tancat al públic tot el dia.


HORARI:

De dilluns a dissabte: 10.00h a 12:00h  (tanca a les 12.30h)  i  15.00h a 17:30h  (tanca a les 18.00h) Diumenges i festius: 10:30h a 12:00h (tanca a les 12.30h) i 15.00h a 17:30h (tanca a les 18.00h)  

 

Les visites són lliures i amb audioguia. No es fan visites guiades.

NOVETAT: Visita amb audioguia per a infants.

PREU:

·         Entrada general: 9,50€

·         Entrada reduïda: 7,00€ (majors de 65 anys, carnet d’estudiant, carnet jove, carnet docent, carnet discapacitat, nens a partir de 7 anys, carnet família nombrosa, carnet família monoparental  i persones a l’atur) tots els descomptes s’han d’acreditar.

·         No es faciliten fulletons. 

·         La visita es realitza amb audioguia, s’ha de descarregar l’aplicació al seu mòbil de l’App Store o bé de la Play Store, “Poblet, guia oficial. (obligatori l’ús d’auriculars).

 

·      

·         No es permet l’entrada d’animals domèstics, excepte gos pigall.

 

                                                         Sistema Android            Sistema ios

 

 

El dia 25 de maig tancat al matí. L'11 de juliol, els dies 25, 26 de desembre,  l'1 i 6 de gener, TANCAT tot el dia. 

Els dies dijous i divendres Sant i dilluns de Pasqua, el monestir està TANCAT per la tarda.

Dies amb horari especial : www.poblet.cat  o Tel.: 977 87 00 89

HORARI DE CULTES: www.poblet.cat. Horari cultes de Nadal

HORARI CULTES DE SETMANA SANTA I PASQUA 2024

 

INFORMACIÓ:

Tel. 977 87 00 89 Ext. 275 

E-mail: visita@poblet.cat MONESTIR DE VALLBONA DE LES MONGES 


Vallbona de les Monges

Un espai únic on el pas de les hores es comparteix amb la comunitat religiosa femenina. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister»

 

 

 

Recomanem fer reserva prèvia per grups de més de 8 persones, trucant de dilluns a divendres de 10h a 18h, als telèfons:  973 33 02 66 /  639 759 442 o bé roser@sitacturisme.cat


  

HORARIS I INFORMACIÓ A LA WEB www.monestirvallbona.cat 

 

OBERT DE DIMARTS A DIUMENGE. 

Tancat: els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener. El divendres sant tancat només per la tarda.

Tel: 973 33 02 66