"Pinta l'Alt Camp", noves il.lustracions de Berta Artigal per pintar i conèixer la comarca

dimecres 13 setembre, 2023

En els darrers anys des del Servei Comarcal de Turisme s'ha detectat que les famílies són un dels perfils de turistes més habituals que tenim a l'Alt Camp, fet que va en les línies estratègiques de Costa Daurada i de l’Agència Catalana de Turisme.

Ja l’any 2020 es van editar unes làmines que van tenir molt d’èxit i que ja estan esgotades, però ara s’ha volgut anar més enllà i s'han encarregat aquestes làmines a la il·lustradora vallenca - santes creuïna, Berta Artigal, que ha bolcat la seva empremta a aquestes sis il·lustracions que es presenten.

La presentació d'aquest nou material va anar a càrrec del conseller de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Josep Maria Girona, i de la il·lustradora, Berta Artigal.

Segons Girona "les  làmines pretenen oferir una experiència inoblidable capturant l’essència i la bellesa dels monuments i elements naturals de la comarca de manera única i accessible per a infants i, per què no, també a adults", Artigal, per la seva banda, va incidir en l'experiència que ha estat realitzar aquestes il·lustracions per conèixer més a fons la comarca i el patrimoni natural i cultural del que disposem.

Les làmines per pintar de Berta Artigal no només ofereixen una experiència creativa, sinó que també serveixen com una eina educativa per als més joves, introduint-los subtilment a la rica història i cultura de la comarca de l'Alt Camp. A través d'aquesta iniciativa, es busca fomentar l'amor pel patrimoni local i inspirar futures generacions a preservar i apreciar la bellesa que els envolta.

Les famílies que viatgen amb els seus infants trobaran en aquestes làmines una manera perfecte per compartir moments de diversió i aprenentatge, descobrint les meravelles de l’Alt Camp mentre deixen volar la seva imaginació i creativitat.

En aquesta primera edició s’han incorporat elements d’onze municipis així com elements naturals característics de l’Alt Camp. De cara a l’estiu es realitzaran sis làmines més que incorporaran els elements dels tretze pobles restants.

El cost de la realització de les sis làmines i la seva impressió (en total 9.000 unitats) ha estat de 2.203,42€. Aquestes il·lustracions s’acompanyaran amb una caixa de sis colors per tal de poder pintar l’Alt Camp.

Aquest material es repartirà mitjançant les oficines de turisme de la comarca i la seu del Consell Comarcal a les famílies que vinguin a visitar la nostra comarca, grups d’escolars, etc.

Així doncs donem compliment a una de les línies marcades al Programa d’Actuació Comarcal (PAC) que és donar a conèixer la comarca de l’Alt Camp com una destinació d’interior atractiva.

 Quatre notes de la il·lustradora Berta Artigal

Des de ben petita, li ha agradat dibuixar, pintar, experimentar i crear coses amb les mans i mai ho ha deixat de fer. Per a ella el dibuix sempre ha estat una necessitat, una manera d’expressar-se, d’alliberar-se, comunicar-se… i que sempre l’acompanya. A nivell acadèmic va estudiar il·lustració i disseny gràfic entre l’escola Llotja i l’Escola d’Art de Tarragona i va fer un Postgrau d’il·lustració creativa a Eina. Però sempre està formant-se en diferents cursos i tallers, ja que li encanta aprendre noves tècniques i maneres de treballar.

Des de 2016 treballa com a il·lustradora autònoma en diferents encàrrecs; dibuixant algun llibre, cartells, etiquetes de vi, estampats… Ja que li encanta veure els seus dibuixos aplicats en diferents materials i productes.

Al 2018 en un viatge a Berlín i quasi per casualitat, s’endinsa en el món de la pintura mural, que li apassiona! Perquè els dibuixos interactuen amb els espais i les persones que els habiten… Ha experimentat amb grans formats, altres materials a Berlín, Praga, Kènia, Dresden, Madrid, Bruges, Marrakesh,Tarragona, Barcelona, Reus, Valls… Que compagina també amb tallers i classes extraescolars de dibuix i creativitat i també tallers de mural o murals col·lectius. En aquests espais, intenta transmetre la seva passió, amor pel dibuix i la importància que té aquest i el paper de la creativitat en les nostres vides.

lamines_pinta_alt_camp_de_berta_artigal.png
01_lamines_pinta_lalt_camp_de_berta_artigal_7.2.24_1.jpeg