Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i demostració de vidre bufat

Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i demostració de vidre bufat

El Museu i Forn del Vidre és el reconeixement a la importància que el vidre bufat havia tingut a Vimbodí durant la primera meitat del segle XX.

El Museu i Forn del Vidre compta de dues plantes. En la planta baixa s'hi troba una petita exposició de les peces tradicionals i de nou disseny que actualment s’elaboren de forma artesanal al museu, una botiga on és venen les peces i en la part interior, el forn de vidre, on es fan les demostracions en directe a càrrec del mestre vidrier Paco Ramos de la tècnica del vidre bufat.

A la planta superior s'explica la història del vidre des dels seus orígens fins a l'actualitat, i s'hi exposa una col·lecció permanent de peces de vidre bufat fabricades a Vimbodí a començaments del segle XX cedides per la gent del poble, les eines utilitzades pel treball del vidre i estris i materials que empraven els sargaires per revestir les garrafes de vidre.

Demostracions en directe de la tècnica del vidre bufat són al llarg del matí, sense hora exacta i segons l'afluència de persones.

 

Activitats del Museu:


Adreça: 
C. de Joan Grinyó, 11
Telèfon: 
977 87 83 25
E-mail: 
museudelvidre@vimbodiipoblet.cat
Codi postal: 
43430
Web: 
http://www.museudelvidre.cat | https://www.facebook.com/museudelvidre/
Horaris: 
De dimarts i dimecres, 10:00 h - 13:30 h; dijous i divendres, 10:00 h - 13:30 h | 16:00 h - 18:30 h; dissabtes, 10:00 h - 14: 00 h | de 16:00 h - 19:00 h,; diumenges, 10:00 h - 14:00 h. Dilluns (festius inclosos), tancat.
elaborant un setrill_JM Potau.JPG
DemoMuseuVidre©RocBaldrich-CCCB.jpg