Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i demostració de vidre bufat

Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i demostració de vidre bufat

El Museu i Forn del Vidre és el reconeixement a la importància que el vidre bufat havia tingut a Vimbodí durant la primera meitat del segle XX.

El Museu i Forn del Vidre compta de dues plantes. En la planta baixa s'hi troba una petita exposició de les peces tradicionals i de nou disseny que actualment s’elaboren de forma artesanal al museu, una botiga on és venen les peces i en la part interior, el forn de vidre, on es fan les demostracions en directe a càrrec del mestre vidrier Paco Ramos de la tècnica del vidre bufat.

A la planta superior s'explica la història del vidre des dels seus orígens fins a l'actualitat, i s'hi exposa una col·lecció permanent de peces de vidre bufat fabricades a Vimbodí a començaments del segle XX cedides per la gent del poble, les eines utilitzades pel treball del vidre i estris i materials que empraven els sargaires per revestir les garrafes de vidre.

Demostracions en directe de la tècnica del vidre bufat són al llarg del matí, sense hora exacta i segons l'afluència de persones.

 

Activitats del Museu:


Adreça: 
C. de Joan Grinyó, 11
Telèfon: 
977 87 83 25
E-mail: 
museudelvidre@vimbodiipoblet.cat
Codi postal: 
43430
Web: 
http://www.museudelvidre.cat | https://www.facebook.com/museudelvidre/
Horaris: 
Horari de la botiga del Museu del Vidre: de dimarts a dissabte de les 9.15 h a les 13.30 h. Horari de les demostracions en directe i visita a la col·lecció: amb reserva prèvia el dissabte a les 9.30 h, 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h.
elaborant un setrill_JM Potau.JPG
DemoMuseuVidre©RocBaldrich-CCCB.jpg