Montblanc

Montblanc

Montblanc és la capital de la Conca de Barberà i una petita vila medieval situada a la vall del riu Francolí i als peus de les muntanyes de Prades. Declarada Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, posseeix un dels recintes emmurallats més ben conservats de Catalunya. El nucli antic de Montblanc està ple d’edificacions medievals. En destaquen les esglésies de Santa Maria la Major o la de Sant Miquel, el carrer dels Jueus, el palau dels Josa o dels Alenyà, el pont vell, l’hospital i capella de Santa Magdalena i la plaça Major, entre altres. La Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Clickània, Terrània i Brikània destaquen entre els atractius festius.

+INFO: www.montblancmedieval.cat


VISITES CULTURALS

VISITA MONTBLANC MEDIEVAL

Per descobrir Montblanc i els seus atractius res millor que fer-ho de la mà dels seus guies turístics. Consulta les diferents propostes de visites guiades que ofereixen, tots els caps de setmana i festius. Tel. +34 977 86 17 33.

ELS MUSEUS DE MONTBLANC

  • MUSEU PALAU FERRÉ:  Casa on va viure el reconegut artista Montblanquí Maties Palau i Ferré que va ser deixeble de Picasso. Es pot veure una mostra de la seva obra, tant pictòrica, com d'escultura i ceràmica, que ens permet apreciar els diferents estils i tècniques emprades al llarg de  la seva vida artística.
  • MUSEU COMARCAL DE LA CONCA DE BARBERÀ: Recorregut per la prehistòria de la Conca amb manifestacions materials del paleolític, neolític i l'edat dels metalls. El discurs expositiu fa incís a les creences i a l'art rupestre. Permet contemplar l'evolució de l'habitatge (de la cova als poblats) i com la ramaderia i agricultura es va imposar a la caça i a la recol·lecció. També inclou el contacte amb els primers colonitzadors de la Península Ibèrica: ibers, fenicis, grecs i romans.
  • CENTRE D'INTERPRETACIÓ D'ART RUPESTRE MUNTANYES DE PRADES (CIAR): Un espai per a descobrir i entendre les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades declarades patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 1998, a través d'una mostra didàctica mitjançant plafons, diorames, còpies i rèpliques de mida natural dels abrics amb pintures enclavats a l’àmplia àrea geogràfica de les muntanyes de Prades.
  • MUSEU DEL PESSEBRE: Una de les col.leccions de diorames més destacada de Catalunya que preserva la cultura, la història i la tradició del patrimoni cultural. Visita sempre amb reserva.

PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO: https://www.montblancmedieval.cat/que-fer/activitats-de-natura/rutes-a-peu

PRENAFETA VELLA I TOSSAL GROS 

Recorregut fins al cim del Tossal Gros (867 mts.) des d’on es poden veure vistes de les comarques de Conca de Barberà, l'Alt Camp i Tarragonès. Es poden contemplar les serralades del voltant, Muntanyes de Prades, Montserrat i si el dia és molt clar, el Pirineu. També es pot veure el mar. 

MONTBLANC – ERMITA DE SANT JOSEP – CASCADA DE LA VALL

Itinerari fàcil i curt amb camí ample i de fàcil accés on pràcticament no hi ha desnivell. Es pot visitar l'ermita de Sant Josep i el regalim d'aigua anomenat Cascada de la Vall. 


ACTIVITATS A LA NATURA

L’ESPAI AROMIS

L’Espai Aromis es troba situat a Montblanc i ofereix diferents activitats ecoturistiques relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals, i en especial en el safrà. + INFO: https://fetalaconca.cat/ecoturisme/aromis/ 


ENOTURISME

CELLER JOSEP FORASTER

El celler Josep Foraster es troba situat a Montblanc. La visita consisteix en un passeig per les vinyes situades al costat del celler. Tot seguit entrem al Celler on seguirem el procés d’elaboració dels vins. Al museu veurem les eines antigues utilitzades al camp i una exposició d'obres itinerants d'art. Per finalitzar; tast dels nostres vins. +INFO: http://www.josepforaster.com/

CELLER VINS PEDRA

Vins de Pedra es troba emplaçat en una de les torres medievals de la muralla de Montblanc i ofereix gaudir del món del vi a la torre. +INFO: https://www.vinsdepedra.es/ 


 

montblanc_mg_3146roc_baldric.jpg