Monestir de Poblet (Vimbodí i Poblet)

Monestir de Poblet (Vimbodí i Poblet)

El monestir de Poblet es troba situat als peus de les muntanyes de Prades i del Paratge Natural de Poblet, pertany al municipi de Vimbodí i Poblet. El monestir de Poblet és un conjunt arquitectònic estretament lligat a la història de Catalunya i declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. El cenobi juntament amb els camps de vinyes, el vidre, la natura i la resta del patrimoni són els atractius principals del municipi amb dos nuclis de població: Vimbodí i Poblet. És punt de partida de nombroses excursions pel Paratge Natural de Poblet i entorn. Al llarg de l'any al municipi es celebren moltes festes i en destaquen el festival de música antiga, concerts d'orgue i VITRUM, la festa del vidre artesà, entre altres.

+info: http://www.vimbodi.altanet.org/


MONESTIR DE POBLET

El monestir de Poblet  és un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret. Avui compta amb un nou Centre de Visitants i nou recorregut expositiu del Museu, són dos nous equipaments que permeten ubicar Poblet en el context de la seva creació, recórrer la seva història i oferir una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI. 

Horaris de visita al monestir

+INFO: www.poblet.cat

 

PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO:http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/poblet/visiteu-nos/equipaments_i_itineraris/itineraris/

ITINERARI DE NATURA PER L'ALZINAR DE LA PENA

Itinerari senyalitzat amb el núm. 1 pel Paratge Natural de Poblet que transcorre per antics senders fins a arribar al mirador de la Pena (997 m), des d'on es contempla una vista magnífica panoràmica sobre la Conca de Barberà, el Monestir i el barranc de Sant Bernat.

Aquest itinerari passa per antigues pedreres, per la casa forestal de la Pena i per la cova de Fra Marginet. Alhora, es pot gaudir d’una gran varietat de boscos, com l’alzinar, les pinedes, les rouredes i les teixedes. Els diferents materials geològics existents també permeten fer una descoberta de gran interès.

Aquest itinerari, un dels primers a Catalunya en definir-se com a itinerari interpretatiu de la natura, està considerat un dels principals de l’espai natural.


ITINERARI AL TOSSAL DE LA CREU

Itinerari senyalitzat amb el núm. 6 pel Paratge Natural de Poblet. Surt des de la font de la Magnèsia i puja fins al mirador del Tossal de la Creu des d'on hi ha una vista aèria del Monestir de Poblet i dels conreus que l’envolten. És un recorregut molt curt, d'uns 2,5 km.

 

L'AGROBOTIGA FET A LA CONCA

Establiment on comprar productes artesanals dels diferents productors artesans de la Conca de Barberà. El lloc ideal per conèixer i tastar in situ tota l'oferta agroalimentària de la comarca. Tel. +34 977 870 958.

 

 

poblet_cmf_20180915.jpeg