Forès

Forès

Forès és conegut com el mirador de la Conca de Barberà per la seva situació privilegiada amb una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la comarca veïna, la Segarra. "Forès, Poesia i Música" és un punt de trobada per a poetes i músics del territori català. Se celebra el primer cap de setmana de juliol.

+INFO: www.fores.cat


VISITES CULTURALS

VISITA GUIADA A FORÈS

La visita guiada comença a la plaça del Mirador per  contextualitzar Forès dins de la Conca de Barberà i situar-nos en els seus inicis com a poble. Recorrerem carrerons i racons per conèixer més detalls i curiositats del poble de Forès com el castell, l'església romànica i gòtica de Sant Miquel (s. XI i s. XII) i els seu dos portals (un per a homes i un altre per a les dones), i el cementiri d'origen medieval. Visites amb reserva prèvia. +INFO: www.fores.cat


PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO: http://www.concaturisme.cat/que-fer/rutes-peu/fores

LA RUTA DELS COMALATS (Belltall i Forès)

Un recorregut circular ideal que es va crear fa uns anys i recorre els Comalats, una petita part del territori situat al límit de les comarques de la Conca de Barberà i l’Urgell, amb un paisatge i una climatologia singulars. És un territori rural amb un paisatge marcat pels cultius de secà i petites masses boscoses, envoltat de petits grans pobles que conserven alguns dels vestigis històrics que ens mostren la importància que com a terra de frontera va tenir aquesta zona al segle X.

RUTA DE L'AIGUA DE FORÈS (Forès)

Una ruta que convida a caminar pels espais més propers que els vilatans freqüentaven entorn de l’aigua i que ara formen part del paisatge i l’arquitectura popular de Forès, com són: el rentador de baix, la bassa del pla de la Bassa i la font i safareig de Sant Miquel.

fores_gr175_pla_de_la_bassa_img_20180915_mf.jpeg