Figuerola del Camp

Figuerola del Camp

Figuerola del Camp es troba situat als peus del Tossal Gros o d’en Jordà de Prenafeta (864 m) a la Serra de Miramar i comprèn el poble de Figuerola del Camp, cap de municipi, i l’antic poble de Miramar. El poble de Figuerola es va formar al redòs de l’església de Sant Jaume. Els carrers són estrets i costeruts. Al seu entorn hi trobem la Torre de Mixarda de possible origen sarraí i fortificada el segle XV, declarada Bé d'Interès Cultural el 1985; i la cova del Gat de l'època neolítica, fou una cova sepulcral col·lectiva. Al poble hi trobem diferents museus:  el Museu Etnogràfic i Històric, el Museu d'Arqueologia Ibèria, la Biblioteca Col·lecció Numismàtica i el Museu d'Arts i Oficis.

+INFO: http://figuerolaturisme.cat/


RUTA LITERÀRIA DE FIGUEROLA DEL CAMP (autoguiada)

Una ruta urbana pels espais d'interès del municipi a través dels poemes del barceloní Josep Colet i Giralt, molt vinculat a la localitat. La ruta consta de dos itineraris. Un recorre el centre històric de Figuerola del Camp a través de 17 espais i l'altre uneix 5 localitzacions de l’entorn natural al voltant del poble traslladant el participant al Pont del Diable, la Torre de la Mixarda, la Cova del Gat, el Castell de Miramar o l’església de Sant Mateu. 


UN TOMB PEL JORDÀ

Passejada tranquil·la per recórrer la Serra d’en Jordà, inclosa en l’Espai d’Interès Natural del Tossal Gros de Miramar.

http://figuerolaturisme.cat/wp-content/uploads/2018/02/07-Un-tomb-pel-Jord%C3%A0.pdf

 

 

 

 

 

1_figuerola.jpg