Camí de les Terres del Gaià (Conca de Barberà i Alt Camp)

Camí de les Terres del Gaià (Conca de Barberà i Alt Camp)

 

Punt d'inici i final: fonts de Canelles de Santa Coloma de Queralt - Tamarit.

Distància: 62,850 km. per Salomó; 60,660 km. per Remau-

Tipus de ruta: lineal.

Dificultat física(*): moderada.

Dificultat tècnica(*):  trams d'asfalt, forts pendents, trams on cal creuar el riu i trams de ferm enfangats.

Desnivell acumulat: 765 m de pujada i 1.429 m de baixada

Marques de seguiment: senyals dels Consells Comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i Tarragonès. Connexió amb diverses rutes reconegudes com per exemple el camí de Tarragona a Sant Magí i el camí de Sant Jaume, ambdós de caràcter històric i de peregrinatge; la Ruta dels Molins de Santa Coloma de Queralt i Les Piles, i amb els senders homologats el GR® 7, el GR® 172, el GR® 172.1, el GR® 175, el PR®-C 2, el PR®-C 3, el PR®-C 21 i el PR®-21.1.

(*) Dificultat física i tècnica segons el mètode SENDIF: metodologia homogènia per determinar i informar sobre la dificultat de les rutes a peu pensada per a aquelles persones que caminen de manera més esporàdica. Per a més informació: http://www.sompirineu.cat/


Descripció:

Amb el nom de camí de les Terres del Riu Gaià s’ha creat un itinerari senderístic que ressegueix el curs del riu Gaià, des del seu naixement a les fonts de les Canelles a Santa Coloma de Queralt fins a la seva desembocadura a la Mediterrània a la platja de Tamarit. És un recorregut d' aproximadament seixanta cinc quilometres que ens permet atansar-nos a la riquesa històrica, patrimonial, natural, cultural, etc que s’escampa per cada racó de la vall del riu Gaià i comprèn les comarques de la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Tarragonès.

El camí de les Terres del Gaià, desprès de Vila-rodona, es divideix en dos, un tram passa per Renau i un altre per Salomó. Al Catllar es tornen a unir fins a la Mediterrània.


Recorregut per Salomó

Powered by Wikiloc
 
 
Recorregut per Renau

Powered by Wikiloc
cami_de_les_terres_gaia_tr-2ccccb.jpg