Belltall (Passanant i Belltall)

Belltall (Passanant i Belltall)

El poble de Belltall és un agregat del municipi de Passanant i Belltall juntament amb Glorieta, la Sala de Comalats, el despoblat dels Vilars i el llogaret de la Pobla de Ferran. Tots són pobles carregats de patrimoni, envoltats de boscos i un lloc ideal per fer excursions a peu i en bicicleta. 

+ INFO: http://www.passanantibelltall.cat/


PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO: http://www.concaturisme.cat/que-fer/rutes-peu/passanant-i-belltall

LA RUTA DELS COMALATS (Belltall i Forès)

Un recorregut circular ideal que es va crear fa uns anys i recorre els Comalats, una petita part del territori situat al límit de les comarques de la Conca de Barberà i l’Urgell, amb un paisatge i una climatologia singulars. És un territori rural amb un paisatge marcat pels cultius de secà i petites masses boscoses, envoltat de petits grans pobles que conserven alguns dels vestigis històrics que ens mostren la importància que com a terra de frontera va tenir aquesta zona al segle X.


L’ALL DE BELLTALL

L’all de Belltall, referència indiscutible de la Conca de Barberà, és un all de grill vermell de cabeça petita conreat en secà, a una alçada entre 700 i 800 metres. Aquestes condicions li donen una textura molt fina, un gust coent i saborós; a més té un alt poder de conservació, ja que els alls aguanten d’una collita a l’altra. A partir de finals de juny es pot veure en moltes entrades de les cases de Belltall com enforquen els alls amb sègol. I el primer dissabte de cada agost se celebra la Festa de l’All de Belltall.


arribant_a_belltall_gr175_20180915_cmfpetita.jpeg