Torre Mixarda i Museu Etnogràfic i Històric de Figuerola del Camp

Torre Mixarda i Museu Etnogràfic i Històric de Figuerola del Camp

La torre de la Mixarda és una torre de guaita moderna, datada entre els segles XVI-XVII. És de planta circular de maçoneria i té 10,50m. d'alçada i 6 m. de diàmetre. La porta d'entrada està orientada a llevant i compta amb llinda d'una sola peça i brancals de pedra picada.

A l'interior, al terra, es pot veure la cisterna amb volta de pedra seca. Al primer pis hi ha tres espitlleres equidistants; al segon pis, tres finestres quadrades, i a la part més alta, al terrat, rematen el conjunt tres gàrgoles per desaiguar i tres mènsules que sostenen els tres matacans. Als pisos superiors i al terrat s'hi accedeix per mitjà de tres escales de gusta situades entre els pisos. A l'interior de la torre hi ha ubicat el centre d'interpretació de les torres de guaita. Al voltant hi trobareu una àrea de lleure.

El Museu Etnogràfic i Històric és una exposició d'eines del camp, mobiliari antic de finals del segle XIX i principis del XX. Allotja papers històrics: una obligació de la cooperativa de 1926, accions de la mina 'La Sultana' (1856), el cadastre de 1731, paper moneda de la Guerra Civil, i un document del 980 on s’esmenta per primera vegada el nom de la vila, Figuerola del Camp.

 

Adreça: 
de Dalt,1
Telèfon: 
977 630 175
E-mail: 
aj.figuerola@altanet.org
Codi postal: 
43811
Fax: 
977 631 389
Web: 
http://www.figuerola.altanet.org
Horaris: 
Visites concertades - 977 630 175
torremixarda1.jpg