Montbrió de la Marca (Sarral)

Montbrió de la Marca (Sarral)

Montbrió de la Marca és un petit nucli de població agregat del municipi de Sarral juntament amb Vallverd.  Es formà al redós del castell  que va ser de l'Orde dels Templers, dins la comanda de Barberà. A l'extinció d'aquest Orde, passà als Hospitalers. Avui només en queden les restes.  La visita a Montbrió de la Marca culmina a la part alta del poble, on s’alça l’església de Sant Llorenç, edifici del darrer barroc, d’una sola planta rectangular i capelles laterals, amb l’afegitó modern d’un absis poligonal i un petit llanternó. El cementiri del costat també presenta força interès arquitectònic. Montbrió celebra cada primer cap de setmana d'agost la festa Maridatge de vins i caves amb patés. A les entrades de les cases de Montbrió  es pot degustar els diferents tipus de patés maridats amb els vins i caves de la DO Conca de Barberà que els enòlegs han escollit. A la festa no hi falta música en directe i molta animació.

+ INFO: http://www.sarral.altanet.org/


PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO: http://www.concaturisme.cat/que-fer/rutes-peu/sarral 

RUTA 8, DE LES PEDANIES DE SARRAL

Excursió que segueix els pobles agregats de Sarral: Montbrió de la Marca i Vallverd. L'itinerari permet contemplar el Gorg de Targa, el Molí del Temple, el jaciment arqueològic de la Font Voltada i gran part de la Serra del Comaverd (des del Coll de Puig de Gaigs fins a la Collada d'en Maldà). Es tracta d'una excursió llarga de gairebé  25km ideal per fer-se a peu o en bicicleta de muntanya i exigent en alguns trams. Vistes espectaculars. Marques de pintura negra.

+INFO: http://www.sarral.altanet.org/media/upload/imatges/Ruta%208.pdf

RUTA 7, DEL COGULLÓ

Des del Cogulló es pot fer aquesta excursió fins a l'ermita dels Sants Metges on hi ha un refugi municipal. Si es fa tot el recorregut cal tenir present que és exigent i combina la visita a la Cova Cativera, la pujada al Cogulló, el pas del Carrer dels Cavallers i la baixada al Salt d'Anguera. Marques de pintura marró. Paisatges espectaculars. +INFO: http://www.concadebarbera.info/sites/concabarbera/files/Senderisme/ruta_7.pdf

montbrio_de_la_marcaimg_8855.jpg