XIX Cicle de Conferències de l’Arxiu de Santes Creus

XIX Cicle de Conferències de l’Arxiu de Santes Creus
Data inici: 
dissabte 05 juny, 2021
Data fi acte: 
dissabte 09 octubre, 2021

L’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus ha organitzat una nova edició _la dinovena_ del Cicle de Conferències, que es desenvoluparà entre els mesos de juny, juliol, setembre i octubre.

La primera de les conferències es farà el dissabte 5 de juny, a les cinc de la tarda, al dormitori del Reial Monestir de Santes Creus. La conferència porta el títol de La granja de Doldellops al segle XVII: un domini de Poblet a Valls, i anirà a càrrec de Miquel París Domingo, graduat en humanitats.

El dia 3 de juliol, la graduada i màster en Història de l’Art Marta Segarra Calderer parlarà de Re-conèixer el monestir de Santes Creus. A finals d’estiu, concretament el 18 de setembre, l’historiador i arqueòleg Josep M. Vila Carabasa parlarà sobre El recinte medieval de Conesa. Gènesi i evolució d’un domini de Santes Creus durant l’edat mitjana.

Per finalitzar, el dia 9 d’octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, Anna Castellano-Tresserra, conservadora del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Barcelona), parlarà sobre El poder de dues reines a través dels testimonis dels seus panteons: Blanca d’Anjou (Monestir de Santes Creus) i Elisenda de Montcada (Monestir de Santa Maria de Pedralbes).

Més informació: https://usuaris.tinet.cat/absc/catala/activitats/conferencies21.html

santes_creus.jpeg
santes_creus_cartell_2021.jpg