Visita guiada "Enxaneta 360. Els castells com mai els has viscut". Nova visita al Museu Casteller de Catalunya.

Visita guiada
diumenge 28 gener, 2024

Enxaneta 360· Els castells com mai els has viscut és un projecte audiovisual i interactiu que permet viure en primera persona les sensacions, emocions i vertigen de l’última diada castellera de Santa Úrsula. Això és possible gràcies a unes ulleres de realitat virtual amb imatges en alta resolució gravades a 360 graus i també d’altres en format esteroscòpic (3D).

El visitant pot gaudir d’aquesta experiència immersiva inèdita situant-se a la plaça del Blat i viatjant al 22 d’octubre de 2023, a la jornada castellera de Santa Úrsula de Valls, per tal de reviure els dos 4 de 9 sense folre descarregats per les dues colles vallenques.

L’experiència et situa al bell mig de la plaça del Blat, però, a més, l’audiovisual dona l’opció al visitant de moure’s de manera interactiva per diversos punts de vista. D’aquesta manera, es podrà situar a tocar de la pinya, al balcó de la Casa de la Vila per veure la pujada a l’alçada dels castellers i castelleres de tronc o fins i tot enlairar-se per damunt del pom de dalt -a més de 12 metres d’altura- i sentir la sensación i el vertigen de l’enxaneta en el moment de fer l’aleta mentre, sota seu, la plaça esclata d’eufòria.

Enxaneta 360 incorpora altres funcionalitats; així, de manera interactiva, l’usuari pot optar per sentir l’ambient de plaça: el remor de tensió previ a un castell, la música de gralla i l’esclat d’alegria i aplaudiments de la carregada i descarregada, i també pot seguir les retransmissions de la Xarxa+ · Tac12 i de RAC1, que s’han sumat també al projecte.

Més informació: www.museucasteller.cat  

logo-enxaneta-1.jpg