VII Diada de la Fundació per l'Arqueologia Ibèrica de Figuerola del Camp

VII Diada de la Fundació per l'Arqueologia Ibèrica de Figuerola del Camp
divendres 03 setembre, 2021

El proper diumenge 12 de seteembre tindrà lloc a Figuerola del Camp, la setena edició de la Diada de la Fundació i Patrimoni Cultural de Figuerola, que organitza la Fundació Privada per l'Arqueologia Ibèrica (FPCAI), la qual al desembre del 2020 va fer el seu 20è aniversari, motiu pel qual se celebrarà en aquesta diada.

La Diada començarà a les nou del matí amb tres circuits pel patrimoni del terme de Figuerola. En el primer es visitaran les tres esglésies romàniques del municipi. En el segon, la Torre de la Mixarda i la Cova del Gat. I finalment en el tercer, nou d'aquest any es dedicarà a visitar les cabanes de pedra seca i el forn de calç de la Seguera. El punt de sortida per a les tres rutes serà la Plaça de Sant Jaume.

Més tard, cap a dos quarts d'una del migdia tindrà lloc la inauguració del Jardí d'Escultures, situat al carrer Verge de l'Esperança Un nou espai d'exhibició a l'aire lliure d'escultura contemporània de diferents autores i autors catalans. Durant la inauguració es servirà vermut als assistents. 

A la tarda, a partir de les sis, a la Sala de la Cooperativa de Figuerola hi tindrà lloc l'acte central de la Diada. En aquest, el Sr. Josep Gomis, President d'Honor de la Fundació, farà un parlament de commemoració del 20è aniversari. També, el Sr. Àlex Segarra, patró de la Fundació, farà una presentació dels actes del 20è aniversari i l'entrega del llibre La Cova del Gat, mil anys d'enterraments des del calcolític fins al bronze inicial, presentat en la Diada de l'any anterior. Per acabar, el Sr. Àngel Segarra, president de la Fundació, explicarà els projectes de l'entitat pels propers 5 anys.

A continuació, per concloure la Diada tindrà lloc l'actuació musical del grup vallenc Fenya Rai. 

Degut a la situació sanitària del moment, es prega que es realitzi la inscripció prèvia a les activitats trucant al 977 63 01 75. Tots els actes es faran respectant les mesures de seguretat. 

Més informació: www.figuerolaturisme.cat

programa_vii_diada_fundacio_-_general.jpg