Tarraco Viva a Vila-rodona, del 15 al 20 de maig

Tarraco Viva a Vila-rodona, del 15 al 20 de maig
divendres 04 maig, 2018

Del 15 al 20 de maig

Aquest mes de maig, Vila-rodona tornarà a ser escenari, per tercer any consecutiu, d'alguns dels actes del Festival de la Tarraco Viva, un festival dedicat a la divulgació històrica de l'època romana que es porta a terme a la ciutat de Tarragona, però que també serveix per posar en valor el patrimoni romà d'altres municipis com ara Vila-rodona. 

La primera activitat tindrà lloc el dia 15 de maig, i està enfocada als alumnes de Vila-rodona. Tindrà un format de visita comentada que girarà a l'entorn de l'escenografia d'un carrer romà, on els nens i nenes aniran descobrint com era el dia a dia dels joves romans en l'antiguitat. La visita al Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona es farà de 10 a 11.15h, aproximadament, i el preu de l'entrada serà de 3€ per alumne. 

El dia 16 de maig, hi ha programada una xerrada de la mà de Magí Seritjol, director del festival. La xerrada porta per títol La primera vaga de la història o quan els antics egipcis ja coneixien les reivindicacions dels treballadors, i servirà, entre altres coses, per explicar que la primera vaga documentada de la història va tenir lloc a l'antic Egipte. Com va ser aquesta vaga?, qui la va protagonitzar?, com va acabar? Totes aquestes qüestions es tractaran i resoldran en el decurs d'aquesta conferència que es farà al Casal de Vila-rodona a les 19.30h. L'accés serà lliure i gratuït, limitat a l'aforament de l'espai. 

Finalment, el dia 20 de maig, a les 12.30h, està previst l'últim acte, EXERCITUS. Legionaris altimperials, del Projecte Phoenix-Legio VII Gemina. Es tracta d'una recreació històrica que servirà per veure com era l'exèrcit romà. El pas de la República a l'Imperi el van provocar, en gran part, els canvis a l'exèrcit romà: la progressiva professionalització dels legionaris i la dependència directa dels seus generals va afavorir la consolidació d'una societat fortament militaritzada. La creació d'exèrcits permanents va donar lloc a la romanització d'amplis territoris fins aleshores molt allunyats de la realitat política i social de Roma. Tothom que hi vulgui assistir haurà de recollir amb antelació una invitació a l'Ajuntament. D'altra banda, cal tenir en compte que es tracta d'una activitat recomanada per a majors de 12 anys. La recreació tindrà lloc en un entorn immillorable: el Columbari romà de Vila-rodona. 

Més informació: http://www.vila-rodona.altanet.org/ 

tarraco_viva_-_copia.png
tarraco_viva.png