Rocafort de Queralt

Rocafort de Queralt

Rocafort de Queralt es troba situat enmig del tram de l'itinerari de La Ruta del Cister, GR®175, entre els monestirs de Santes Creus i Vallbona. El conreu de la vinya i el cereal són les activitats econòmiques principals i, antigament, el safrà constituí un producte important de producció. Actualment al poble existeix una petita indústria d'espècies, Espècies Corbella, el darrer testimoni del que va ser una de les capitals de les espècies al país. Al voltant del segle XX i durant la temporada del safrà, diferents famílies cultivaven i comercialitzaven safrà. Avui Especies Corbella manté la tradició de l'elaboració artesana. El principal atractiu turístic i també econòmic és la seva cooperativa modernista coneguda com “catedral del vi”, productora de prestigiosos vins i caves. El primer diumenge d'agost se celebra la festa Terra de Cava.

+ INFO: http://www.rocafort.altanet.org/


 

VISITES CULTURALS

RECORREGUT CULTURAL DE ROCAFORT DE QUERALT

La millor manera de conèixer el patrimoni de Rocafort de Queralt i la seva història és a  través dels elements amb informació patrimonial que es van trobant al llarg dels carrers del poble.


 

PASSEJADES  I ALTRES ITINERARIS

+INFO: http://www.concaturisme.cat/que-fer/rutes-peu/rocafort-de-queralt

ITINERARI SALUDABLE DE L'AIGUA, EL RIU DE VALLVERD (Rocafort de Queralt)

Recorregut per gaudir de l'entorn de Rocafort de Queralt seguint el riu de Vallverd (afluent del riu d’Anguera), per tornar a aquest petit poblet. Caminarem per un paisatge ondulat i amable amb grans camps de conreu de cereals i també de vinya.

desti_rocafort_de_queraltc_adria_borras_gr175.jpg