Museu comarcal de la Conca de Barberà

Museu comarcal de la Conca de Barberà

El referent museístic de la comarca.

L’any 1958 es fundà l’associació Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca, i es procedí a la instal·lació del primer fons del Museu. L’any 1978 es feu la primera remodelació i reinstal·lació del fons. Més tard, el 1982 es signà amb la Generalitat de Catalunya un conveni pel qual el museu passà a denominar-se Museu Comarcal de la Conca de Barberà. També s’inclogué la creació d’un patronat per la seva gestió i es redactà un projecte museogràfic d’abast comarcal.

Amb la voluntat d’ésser l’aglutinant dels testimonis que han configurat la història de la Conca, presta atenció a les diverses branques d’aquest fet cultural.

Mitjançant diverses seccions monogràfiques, procedeix a la investigació, l’estudi, la preservació i la informació i projecció d diversos apartats com són: l’art rupestre de les Muntanyes de Prades, el Castell dels Llorac, els molins hidràulics, l’etnologia comarcal, l’arqueologia, les arts plàstiques, i un exhaustiu compendi de la historia comarcal, des de la prehistòria fins l’actualitat de la Conca de Barberà.

 

SEU CENTRAL

Es troba en un antic edifici medieval, part del qual havia estat la seu de les antigues Escrivanies Reials (s. XII). Reformat i ampliat durant el segle XVIII, i adaptat a instal·lació museística l’any 1958.

En ell s’hi pot fer un recorregut cronològic per la història de la Conca de Barberà, des dels seus primers pobladors fins a l’actualitat. A banda, a la planta baixa, s’hi mostren diversos oficis característics de la comarca.

 

Seccions monogràfiques:

CIAR – Centre d’Interpretació d’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades

MUSEU D’ART FREDERIC MARÈS

MOLINS DE LA VILA

 

 

Adreça: 
C/ Josa, 6
Telèfon: 
977 86 03 49
E-mail: 
info@mccb.cat
Codi postal: 
43400
Web: 
http://www.mccb.cat
Horaris: 
Estiu: Dimarts a dissabtes, 10-14h /16-19h. Diumenges, 10-14h.| Hivern: Dimarts a Divendres de 10h a 14h | Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 19h | Diumenge de 10h a 14h
museu_comarcal_conca.jpg
foto_134a.jpeg
nou fullet MCCB_0.jpg
nou fullet MCCB 1.jpg