L’ALT CAMP REP L’AJUT DEL FONS FEDER 2014-2020 PER AL PROJECTE “ALT CAMP, HISTÒRIA I PATRIMONI. LES ARRELS D’UNA TERRA”

L’ALT CAMP REP L’AJUT DEL FONS FEDER 2014-2020 PER AL PROJECTE “ALT CAMP, HISTÒRIA I PATRIMONI. LES ARRELS D’UNA TERRA”
divendres 31 març, 2017

 

 

El Consell Comarcal de l’Alt Camp es va presentar, el mes de juny de 2016, a la convocatòria d’ajuts del Fons FEDER (eix 6, tram local). Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i, en el cas concret d’aquesta convocatòria, preveien el finançament de projectes que tinguessin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural.

La convocatòria de l’eix 6, promoguda pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, subvenciona l’import del 50% (sense IVA) dels projectes seleccionats. La convocatòria establia un import mínim d’1 milió d’euros i un màxim de 4, i afavoria els projectes de caràcter supramunicipal. El Consell Comarcal de l’Alt Camp hi va presentar el seu projecte, que preveu actuacions en diversos municipis de la comarca.

 

La selecció del projecte permetrà una important inversió a la comarca, cosa que suposarà un impacte determinant en la recuperació i valorització del patrimoni cultural i històric i, alhora, un impuls considerable de l’oferta turística de l’Alt Camp. Les actuacions previstes estableixen una estratègia unificada i integradora que ha de contribuir a reforçar l’oferta turística, cultural i patrimonial del territori. Les actuacions que s’executaran arreu del territori aportaran valor i infraestructures comunes i sumaran recursos a l’oferta turística actual.

Les actuacions previstes són: 1) Rehabilitació de dues naus de l’edifici de Ca l’Orga de Picamoixons per a la creació d’un Centre d’Interpretació de l’Oli 2) Condicionament de l’accés al conjunt arquitectònic de la Torre de la Mixarda i al Pont del Diable de Figuerola del Camp 3)Restauració de la façana i de l’entrada de la Fàbrica Martí Llopart i Trenchs i construcció d’un Museu i Centre d’Interpretació Tèxtil al Pla de Santa Maria4) Arranjament dels voltants del Columbari de Vila-rodona5) Rehabilitació del celler i de l’ala nord-est del Castell de Rodonyà 6) Adequació de l’entorn del Pi de Puigpelat per a la seva interpretació cultural, tradicional i històrica 7) Restauració del Castell de Vallmoll 8) Foment de la ruta urbana pel nucli antic d’Alcover .

El pressupost total d’aquest projecte és de 1.780.324,36 € (Iva exclòs). En aquest cas, la subvenció del FEDER concedida serà de 890.162,18 €, el que suposa el 50% del cost total sense IVA.

L’IMPORT TOTAL DE L’INVERSIÓ A LA COMARCA AMB IVA SERÀ DE 2.154.192,48€


 

feder1.jpg