La Ruta del Cister Trail - walk - running - BTT - A partir de l'11 de setembre!!

La Ruta del Cister Trail - walk - running - BTT - A partir de l'11 de setembre!!
dimecres 02 juny, 2021

La Ruta del Cister Trail - walk - running - BTT - A partir de l'11 de setembre!!

La Ruta del Cister Trail representa un projecte sostenible i amb l’objectiu de desestacionalitzar la demanda al territori

Una proposta que té per objectiu promoure i potenciar el turisme esportiu a través d’una app que permetrà recórrer GR®175 practicant el senderisme, el running o la BTT. 

Les persones que hi vulguin participar s’hauran de descarregar l’aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ en qualsevol de les plataformes online, Play Store o Apple Store. Després, caldrà activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’escolleixi per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permetrà consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. La seva icona no es mourà però després s’actualitzarà.

Hi haurà tres punts de sortida i arribada, un a cada un dels monestirs, on hi haurà un petit plafó informatiu amb un codi QR que enllaçarà a l’aplicació mòbil de forma gratuïta i a un website personalitzat. A través de la xarxa mòbil, el dispositiu detectarà els diferents punts de control i avisos per veu i s’informarà en temps real i amb dades oficials.

A més, la plataforma està vinculada a la web ‘larutadelcister-off.livetrail.net’on es mostren les informacions diverses de les rutes i s’hi publicaran els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d’altres plataformes més populars com el wikiloc o l’Strava, els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori. En canvi, el sistema de LiveTrail ve definit per un gestor del territori i estan supervisats.

L’activitat té establert un calendari d’assoliment de nou mesos repartits en dos anys, de manera que es desenvoluparà en diferents temporades. La primera fase entrarà en funcionament el proper 5 de juny i s’allargarà fins el 18 de juliol. A la tardor, tornarà a funcionar de l’11 de setembre al 28 de novembre. Per saber les dates de 2022, caldrà consultar el calendari a la mateixa applicació.

Els reptes que s’han delimitat són:

Repte 1. (R1) Poblet - Vallbona (25,6 Km.)
Repte 2. (R2) Vallbona - Santes Creus (43,7 Km)
Repte 3. (R3) Santes Creus - Poblet (34,8 Km.)
Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)

El participant podrà optar per realitzar els reptes en diferents modalitats: caminant (WALK), corrent (RUN) o en bicicleta de muntanya (BTT). Els recorreguts s'estableixen seguint escrupolosament els itineraris marcats de la Ruta del Cister, pel traçat del GR®175. L’inici i final de cada tram, s'ubicarà a un punt de sortida i arribada, a cada un dels monestirs i es distribuiran diferents punts de pas obligatoris al llarg del recorregut. Es tracta, no obstant, d’una activitat gratuïta, autònoma i oberta, ja que després de descarregar l’App, el participant pot realitzar cadascun del trams escollits de forma individual i en el moment que vulgui, dins la temporalitat establerta.

La Ruta del Cister Trail - walk – run - BTT és una activitat pionera a Catalunya i al món, pel seu format i pel que representa a nivell de producte turístic, que es projectarà a nivell internacional, per això l’aplicació mòbil es presenta en diferents idiomes. Gonzlo Gil, de Drac Actiu SL, exposa la “gran dificultat que suposa en aquests moments tirar endavant projectes de dinamització turística” a causa de la Covid-19. Per la seva banda, Néstor Bohigas, de No Limits SL, ha explicat que el projecte “s’ha accelerat” a causa de l’actual situació de crisi sanitària, però que ja fa temps que s’hi treballava.

Aquest projecte ha estat ideat i realitzat per dues empreses de prestigi dins del món de l’esport, del turisme i de l’oci, que seran les encarregades de coordinar el projecte: Drac Actiu SL i No limits SL i compta amb el suport de la Diputació de Lleida i la Diputació de Tarragona.

cistertrailjuny2021.png
cistertrail_1x.jpg