LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA A VALLS

LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA A VALLS
dissabte 25 gener, 2020

El dissabte 25 i el diumenge 26 de gener Valls acollirà la Gran Festa de la Calçotada, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que omple els carrers i places de Valls de tradició i d’ambient festiu.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que s’hi fan calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació, motiu pel qual Valls és coneguda com ‘la capital del calçot’. La calçotada, un àpat basat en el calçot i la salsa que l’acompanya, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre i abril, i evidencia l’arrelament d’aquest element gastronòmic tan popular a casa nostra.

Valls és terra de calçots. Des d’aquesta posició, la ciutat s’enorgulleix d’oferir, un any més, la Festa de la Calçotada. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no heu gaudit de l’experiència, si us acosteu a Valls el dissabte 25 i el diumenge 26 de gener, haureu fet el primer pas per enamorar-vos d’aquesta tradició.

La jornada comptarà amb un variat programa d'actes que inclourà alguns concursos relacionats amb el calçot. Així, a banda de les cercaviles i les demostracions de coure calçots a la graella, no us perdeu els concursos de cultivadors de calçots, d'elaboració de salsa de la calçotada i, el més popular, el de menjar calçots.

I recordeu: segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, una “calçotada amb àngel”, ha de tenir com a teló de fons, la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca, i, com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. Veniu a Valls per la Gran Festa de la Calçotada, una de les festes típiques de Catalunya, i també durant tota la temporada calçotaire ja que, fins ben entrat el mes d’abril, qualsevol dia podreu gaudir de l’autèntica calçotada.

Més informació: https://www.cambravalls.com/festa_calcotada/index_cat.htm

calcotada.jpg