Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall a Montblac, Poblet i Santes Creus.

Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall a Montblac, Poblet i Santes Creus.
Data inici: 
divendres 28 juliol, 2023
Data fi acte: 
dimarts 15 agost, 2023

Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall a Montblac, Poblet i Santes Creus.

 

Compra d'entrades:  Aquí

 

El Festival Jordi Savall és el festival de música antiga que dirigeix el reconegut intèrpret i director Jordi Savall. Inaugurat l’agost de 2021, coincidint amb la celebració del seu vuitantè aniversari.

El Festival Jordi Savall reivindica la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i promou el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre Savall, amb més de cinquanta d’anys dedicat a la recerca, a la investigació, a la pedagogia, a la interpretació i a la difusió del patrimoni musical i cultural.

Aquest festival està orientat a esdevenir una de les cites musicals i culturals més importants del país en el seu àmbit i a reivindicar el patrimoni cultural de Catalunya.

Sota aquesta premissa, el 3r Festival Jordi Savall tindrà lloc entre els mesos de juliol i d’agost de 2023 a Montblanc, a Santes Creus i a Poblet amb un programa de concerts dels diversos conjunts musicals dirigits pel mestre Jordi Savall, que són Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Orpheus 21, a més de conferències i concerts de joves propostes emergents.

El Festival Jordi Savall esdevé una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per a l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Camp de Tarragona. Compromès amb aquest territori, el festival vol potenciar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural d'aquesta regió amb una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional que té voluntat de continuïtat i la capacitat d’establir un eix cultural entre els diversos espais històrics de la zona vinculats a la ruta del Cister, com seran enguany el Reial Monestir de Santes Creus, la vil·la de Montblanc i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

A més, el Festival Jordi Savall contribueix a la tasca de projecció de joves talents musicals i de propostes de gran qualitat i originalitat amb un repertori que abraça des de les músiques medievals fins a les peces del classicisme, així com les músiques mediterrànies i orientals. La finalitat última d’aquest festival és arrelar al país l’ampli llegat del mestre Savall.

jordi_savall_2023.jpg