Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall

Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall
dimarts 11 abril, 2023

 Del 28 de juliol al 15 d'agost. 3er. Festival Jordi Savall a Montblac, Poblet i Santes Creus.

 

Compra d'entrades:  Aquí

 

El Festival Jordi Savall és el festival de música antiga que dirigeix el reconegut intèrpret i director Jordi Savall. Inaugurat l’agost de 2021, coincidint amb la celebració del seu vuitantè aniversari.

El Festival Jordi Savall reivindica la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i promou el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre Savall, amb més de cinquanta d’anys dedicat a la recerca, a la investigació, a la pedagogia, a la interpretació i a la difusió del patrimoni musical i cultural.

Aquest festival està orientat a esdevenir una de les cites musicals i culturals més importants del país en el seu àmbit i a reivindicar el patrimoni cultural de Catalunya.

Sota aquesta premissa, el 3r Festival Jordi Savall tindrà lloc entre els mesos de juliol i d’agost de 2023 a Montblanc, a Santes Creus i a Poblet amb un programa de concerts dels diversos conjunts musicals dirigits pel mestre Jordi Savall, que són Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Orpheus 21, a més de conferències i concerts de joves propostes emergents.

El Festival Jordi Savall esdevé una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per a l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Camp de Tarragona. Compromès amb aquest territori, el festival vol potenciar i donar a conèixer el patrimoni cultural i natural d'aquesta regió amb una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional que té voluntat de continuïtat i la capacitat d’establir un eix cultural entre els diversos espais històrics de la zona vinculats a la ruta del Cister, com seran enguany el Reial Monestir de Santes Creus, la vil·la de Montblanc i el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

A més, el Festival Jordi Savall contribueix a la tasca de projecció de joves talents musicals i de propostes de gran qualitat i originalitat amb un repertori que abraça des de les músiques medievals fins a les peces del classicisme, així com les músiques mediterrànies i orientals. La finalitat última d’aquest festival és arrelar al país l’ampli llegat del mestre Savall.

jordi_savall_2023.jpg