29è Concurs de Grups Amateurs de Teatre "Ciutat de Tàrrega"

29è Concurs de Grups Amateurs de Teatre
Data inici: 
dissabte 04 març, 2017
Data fi acte: 
dissabte 20 maig, 2017

Tàrrega es prepara per celebrar la 29a edició del seu Concurs de Grups Amateurs de Teatre, un dels certàmens referents a Catalunya dins aquest àmbit escènic. Organitzada pel Grup de Teatre BAT, la convocatòria aplegarà sis muntatges en competició els dissabtes del 4 de març al 8 d’abril. Prèviament s’ha fet una tria d’entre 52 propostes. Finalment participaran dues companyies de Barcelona (Terrassa i Sant Esteve Ses Rovires), dues de Girona (Figueres i Puigcerdà) i dues de Lleida (Guimerà i Lleida). Les funcions tindran lloc a les 10 de la nit al Teatre Ateneu.

 

El palmarès distingirà la millor interpretació principal masculina i femenina; interpretació secundària masculina i femenina; escenografia; direcció i grup. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 20 de maig (6 tarda) a l’Oficina Jove de l’Urgell. Val a dir que l’agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d’actuar a la propera edició de FiraTàrrega. El 29è Concurs de Grups Amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

El teló s’aixecarà el dissabte 4 de març amb la comèdia negra Crim qua-li-fi-cat a càrrec de L’Ull de Bou de Sant Esteve Sesrovires.

Una parella de nuvis fa reformes a casa d’ell, on aniran a viure quan es casin. La noia contracta un electricista suposadament qualificat. L’operari va bevent copes de conyac mentre apareixen una taca de sang, un delinqüent, la futura sogra, un bagul,... Portes que s’obren i es tanquen.

 

Dissabte 11 de març FUITA de Jordi Galceran (comèdia) · A càrrec del Taller de Teatre de Figueres.

Isidre Galí es veu obligat a dimitir del seu càrrec de conseller d’Indústria quan un diari destapa que el seu xalet és un regal d’una constructora a la qual ell feia encàrrecs. Abandonat per la seva família, és a punt del suïcidi, però una dona que coneix per casualitat li fa veure que no cal matar-se per una cosa així.

 

Dissabte 18 de març LA CORONA D’ESPINES de Josep Maria de Sagarra (drama) · A càrrec del grup Qollunaka de Terrassa.

“Al món compta el poder, ser més que els altres, dominar amb els diners o amb el que sigui”. Amb aquests arguments, el Senyor de Bellpuig és capaç de passar per damunt de tot i trepitjar tothom per salvar el seu bon nom i el seu patrimoni. La cobdícia és tan gran que anteposa els seus interessos al benestar de la família.


Dissabte 25 de març LA VENGANZA DE DON MENDO de Pedro Muñoz Seca (comèdia) · A càrrec del grup Teatre del Talión de Lleida.

Els amors i desamors de Magdalena i Don Mendo formen part indissoluble de la dramatúrgia castellana. L’eterna disputa entre l’amor veritable i l’amor convenient. L’univers de gelosia, enveges i lluites pel poder dins la cort medieval del rei Alfons VII. Clàssic del 1920 considerat un dels màxims exponents del teatre caricaturesc.


Dissabte 1 d’abril LLETJA (comèdia dramàtica) · Versió de Sóc lletja de Jordi Sánchez i Òscar Roig · A càrrec del grup Wigmar Teatre de Guimerà.

La història d’una noia poc agraciada físicament que lluita per la seva subsistència en un món que la rebutja i menysprea. Mentre, els més eixerits se surten amb la seva. Una història contada amb cançons i una mica de sang.


Dissabte 8 d’abril DOTZE SENSE PIETAT de Reginald Rose (drama) · A càrrec del grup Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà.

Clàssic d’intriga que plasma com un jurat considera un judici per homicidi. Als Estats Units, les dotze persones han d’adoptar la seva decisió per unanimitat. La persona imputada és un jove acusat d’assassinar el seu pare. Diversos membres del jurat tenen raons per mantenir prejudicis contra l’imputat: la seva raça, l’origen social, etc.


Aportació: 7€ · Abonament a les 6 representacions: 30€ · Carnet Jove: 3€ · Abonaments a la Cristalleria Mateu (C/ Carme, 17 · Tel. 973 310 184) Taquilles del Teatre Ateneu de d'una hora abans de la representació. Els restaurants de Tàrrega obsequien als clients amb vals de 2x1

Adreça: 
Teatre Ateneu
Web: 
http://culturatarrega.cat/ca/c/teatre-ateneu-tarrega-59
Preu: 
7€ · Abonament a les 6 representacions: 30€ · Carnet Jove:3€
ateneu_concurs.jpeg